A vegades sorgeix l’oportunitat de fer les coses amb què havíem somiat alguna vegada i que havien quedat arraconades a aquells espais llunyans de la memòria que rarament visitem. És el meu cas amb la ràdio des que era una joveneta que escoltava els programes culturals més diversos.
Fa uns mesos es va presentar la possibilitat de reconciliar-me amb aquell somni d’infantesa i no la vaig deixar passar. D’aquesta manera neix Llibres i Idees, un programa que parla justament d’això, dels llibres i de les idees que susciten. A més, per fer-ho tot plegat encara més atractiu, comparteixo amb la ràdio i l’ateneu que el fan possible, Ràdio Roig de l’Ateneu Roig, valors, principis i maneres de fer; puc dir, per tant, que em sento doblement satisfeta d’haver encetat aquesta nova aventura.
El primer programa, que us convido a escoltar, té dues seccions (que esperem ampliar en els propers programes fins a quatre): La navalla d’Occam, que realitzo amb el nostre col·laborador habitual Fèlix Eroles, i Tres cafès, una tertúlia que fem entre l’Elisabet Gimeno, la Maria Carreira i jo.
|
Elisabet Gimeno, Fèlix Eroles, jo i Maria Carreira. |
En aquesta edició de La navalla d’Occam comentem Allegro ma non troppo de C. M. Cipolla, on aquest economista italià estableix el que ell anomena les Lleis de l’estupidesa humana, que classifiquen les persones en quatre tipus: els intel·ligents, els incauts, els malvats i els estúpids. És força interessant constatar que, entre tots aquests, el més perillós no és el malvat com podríem pensar, sinó l’estúpid. I malauradament, són molts els estúpids que a hores d’ara es troben en llocs de poder.
A Tres cafès analitzem, de manera molt personal i relaxada, la novel·la negra escrita per dones, especialment els casos de Donna Leon, Patricia Highsmith, Fred Vargas, Asa Larsson i Sara Paretsky.
Si us ve de gust escoltar-nos, cliqueu en aquesta adreça i hi trobareu un enllaç:
Espero que us agradi!